Queen Victoria en Yeoman

Queen (Alexandrina) Victoria (24 mei 1819 – 22 januari 1901) was koningin van het Verenigd Koninkrijk van 1837 tot 1901 en keizerin van Indië van 1877 tot 1901.

Victoriaans

'Victoriaans' is niet alleen de aanduiding voor de regeringsperiode van Victoria maar ook een term voor een groot aantal voorwerpen, stijlen, modes, zeden en opvattingen die in die tijd vooral in Groot-Brittannië gangbaar waren. Onder Victoria was Engeland de toonaangevende natie op de wereld en het Verenigd Koninkrijk was een wereldrijk. Hoe men in Groot-Brittannië over de zaken dacht werd over nagenoeg de gehele wereld van belang geacht.

Dickens

In de Victoriaanse tijd was men zeer preuts (in ieder geval naar buiten toe). Niet voor niets staat deze periode bekend als 'de eeuw van de kuisheid'. De overbekende boeken van Charles Dickens spelen zich eveneens in deze tijd af, wat maakt dat de 'Dickensstijl' en de Victoriaanse stijl -zeker op het gebied van re-enactment- door elkaar lopen.

Queen Victoria en haar gevolg

Kostuums

De personificatie van de periode is toch wel Queen Victoria zelf. Wij hebben in 2006 getracht een zo correct mogelijke replica te maken van de overbekende jurk van Victoria en tevens te zorgen voor een authentiek Yeoman of the Guard (beefeater) kostuum. Op deze wijze kunnen wij uw evenement van een koninklijk tintje voorzien! Voor meer informatie over de totstandkoming van deze kostuums kunt u kijken op een speciale Victoria pagina in de sectie 'Specials'.